H.D.Furiosus

Sport

Naast ontwikkeling van de geest, zorgt een waardig HEER in zijn studententijd ook voor de ontwikkeling van een gezond lichaam. Daarom bevinden zich binnen H.D. FURIOSUS tal van dispuutssportteams en initiatieven tot het beoefenen van individuele sporten. Hiernaast zijn wij te vinden op alle sportevenementen en -activiteiten die binnen de verenging worden georganiseerd waar wij keer op keer onze rivaliserende disputen weten te overHEERschen.

“Mens sana in corpore sano” -Juvenalis

SPORT

Zeilweekend

Binnen het dispuut wordt ook actief gezeild. Elk jaar wordt in Friesland een zeilweekend door het dispuut georganiseerd, waar ook de nodige tijd goed ontspannen wordt. Ook bevinden zich binnen het dispuut een aantal individuele zeilers en een aantal ex-wedstrijdzeilers. Er is altijd animo om samen de wateren te bevaren.

SPORT

Wintersport

Zoals het een echt HEERENdispuut betaamt, worden regelmatig de pistes opgezocht. Menig lid skiet danwel snowboardt als van jongs af aan. Elke keer organiseert het dispuut een wintersportreis naar de high-end wintersportgebieden om hard pistes te pakken en daarna te HEERschen in de apres-ski.